ESA Röjning Utbildning

Arbetar du med röjningsarbete i ledningsgata? ESA röj är en del av Energibranschens gemensamma säkerhetsanvisningar för att förebygga skada orsakad av el i samband med röjningsarbetet.  I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Kursinnehåll

ESA Röj ger deltagarna som genomför utbildningen med godkänt slutprov kompetens inom elsäkerhet att  planera, arbeta i eller invid röjningsarbete i ledningsgata, har kunskap om innehållet i ESA Röjning i ledningsgata – skog och mark. När deltagaren har gått utbildningen ska de kunna undvika elektriska riskkällor genom att omvandla den teoretiska kunskapen till det praktiska dagliga arbetet.  I priset ingår avgift till Energiföretagen.

Utbildningen bygger på publikationen ESA Röjning i ledningsgata.


Du hittar våra andra ESA utbildningar här:

Esa Utbildning Fackkunnig Grund

ESA Repetition Utbildning Fackkunnig Grund

ESA Instruerad, tillträde utbildning 

ESA Vattenvägar Utbildning

Målgrupp

ESA Röjning vänder sig till dig som ska arbeta med röjningsarbete i eller invid en ledningsgata och behöver kompetens för att kunna analysera risker och undvika riskkällor som elektricitet kan medföra under arbetet. Kursen behöver förnyas var tredje (3) år. Exempelvis, Underhållsröjningspersonal, Tekniker hos eldistributörer samt elinstallatörer som arbetar med distributions-anläggningar.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs

Påbyggnad

Efter genomgången godkänd kurs erhålls kursintyg i form av plastkort

Det finns inga kommande kurstillfällen